Vergoeding door verzekeraars

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen in Nederland die polissen voor uw huisdier aanbieden. Een aantal verzekeraars vergoedt ook (gedeeltelijk) gedragstherapie voor uw hond. Dit is afhankelijk van het pakket dat u gekozen heeft bij de verzekeraar en meestal betreft dit een extra-pakket.

Wij raden aan vooraf te controleren of gedragstherapie in uw pakket is opgenomen en welke voorwaarden de verzekeraar stelt. Vaak gaat dit over de gegevens die op de factuur moeten worden opgenomen (bijv. chipnummer van uw hond), of is een doorverwijzing door de dierenarts noodzakelijk.

Als een gedragstherapeut is aangesloten bij de NVGH / Alpha geeft dit aan dat hij/zij een gediplomeerde gedragstherapeut is en dat u een gedegen advies krijgt. Verzekeraars vergoeden alleen gedragstherapeuten die geaccrediteerd zijn door de SPPD en/of Certipet. Staat de gekozen gedragstherapeut niet in lijst met geaccrediteerden, dan kunt de rekening niet declareren bij uw verzekeraar.

Een overzicht van de gedragstherapeuten die voor vergoeding in aanmerking komen staat op de site van de accrediterende instelling.

St. Platform van professionele diergedragsdeskundigen – SPPD

St. Certipet

sppd           certipet