U kunt zich inschrijven bij de NVGH als u een diploma heeft behaald voor kynologisch gedragstherapeut bij een van de erkende opleidingen (zie hieronder). Wij vragen u dit diploma te overhandigen, zodat dit gecontroleerd kan worden. Eenmaal lid van de vereniging, dient u jaarlijks nascholingen te volgen en hiervoor punten in te dienen. Bij 45 punten per 3 jaar wordt uw lidmaatschap verlengd. Tevens dienen leden zich te houden aan de beroepscode van de NVGH. Om een idee te krijgen van puntentoekenning kunt u onze PE regeling naslaan. Het lidmaatschapsgeld bedraagt € 100,00 per kalenderjaar.

De opleidingen voor Gedragstherapeut voor Honden worden periodiek gecheckt of zij nog aan de eisen van de NVGH voldoen. De onderstaande opleidingen zijn op dit moment de enige door de NVGH erkende opleidingen tot gedragstherapeut:

 1. DogVision
 2. Martin Gaus Academie
 3. Odisee (Postgraduaat Toegepast Diergedrag), Online opleiding*
 4. Sparsholt College (voorheen Southampton)
 5. Annorlunda

* het betreft hier de oude opleidingen van Odisee. De nieuwe opleidingen van Odisee moeten nog getoetst worden.

Overige opleidingen tot Gedragstherapeut voor Honden voldoen niet aan de door de NVGH gestelde eisen (bijv. HBO niveau) óf hebben geen aanvraag tot erkenning ingediend.

Aanvragen lidmaatschap: U kunt uw antwoord gewoon in de invulvakjes typen in onderstaand formulier. Met de tabtoets gaat u steeds een vakje verder. Bij ja/nee vragen kunt u uw antwoord aankruisen door middel van de juiste selectie met de muisknop.

Ook voor vragen, wijzigingen of opzeggen van lidmaatschap kunt u onderstaand formulier gebruiken.

  Persoonsgegevens

  Dhr.Mevr.  Bedrijfsgegevens  Vermeldingen & Verwijzingen

  Indien u dit wilt, wordt uw bedrijf vermeld op onze netwerkkaart. De vermelding is per adres. De eerste vermelding is gratis, extra vermeldingen kosten € 20,- per locatie.

  Ja, graagNee, dank u