Het beroep van gedragstherapeut voor honden, ook wel “Kynologisch Gedragstherapeut” genoemd, kent nog geen wettelijke bescherming; iedereen mag zich zo noemen. Het is dus voor u van groot belang een goede gedragstherapeut te kunnen herkennen.

Therapeuten in uw omgeving

De NVGH heeft een landelijke dekking. U kunt bovenaan uw postcode of woonplaats invullen en klik op Vind. U ziet dan het aantal gedragstherapeuten bij u in de regio.
Het getoonde adres is geen bezoek- of postadres en geeft alleen de standplaats aan. Het werkgebied van de gedragstherapeut is meestal veel groter dan de getoonde standplaats (regio). Door op ‘het bolletje’ te klikken verschijnt het telefoonnummer en eventueel de website van de betreffende persoon voor meer informatie.

Hoe herkent u een goede gedragstherapeut?

Een goede gedragstherapeut is aangesloten bij een beroepsvereniging. NVGH is zo’n beroepsvereniging. De NVGH-gedragstherapeuten hebben een door de NVGH erkende en gecertificeerde opleiding gevolgd en zijn gediplomeerd. Zij houden hun vakkennis up-to-date, voldoen aan de door de NVGH gestelde eisen en conformeren zich aan de beroepscode.